Vår historie

Møbler for eldre siden 1947

Vår historie har opprinnelse i Stordal, ei lita bygd på Sunnmøre, i 1947. Familien Helland starter design og produksjon av møbler for å dekke etterspørselen i etterkrigstiden. Helland Lenestolfabrikk ser dagens lys. På slutten av 1960 tallet går Helland inn på det offentlige markedet.

Grunder Johan Hellands filosofi var «Sakte opp og fram, aldri tilbake». Dette har vi tatt med oss og det gjenspeiles i utviklingen av møblene våre. Vi har fra starten tenkt bærekraftig og laget varige og gjennomtenkte møbler. Med formsikkert design, fleksible løsninger og høy kvalitet har vi opparbeidet oss en sterk posisjon i markedet. Vi mener at møbler som er tilpasset livssituasjon og alder også gir deg bedre livskvalitet og helse. Derfor er samarbeid med fagpersoner og dyktige produktdesigner kjernen i utviklingen av møblene våre. 

Helland Home

Møbler til hjemmet

Gjennom Helland Home tilbyr vi et utvalg av våre beste modeller for den voksne kunden. All vår kunnskap opparbeidet gjennom årene gjenspeiles i møbelkolleksjonen.

Et selvstendig liv
Kroppen endrer seg hele livet, men spesielt når man blir eldre er sitte- og hvileopplevelsen viktig for trivsel og velvære. God eldrepolitikk handler om hvordan man best mulig kan mestre en hverdag hjemme.

Våre møbler gir større frihet i hverdagen fordi:
- de har høyere sittehøyde, mer armstøtte og fastere stopping
- møblene er mindre og lettere, dermed også enklere å flytte
- vaskbare overflater, vanntett beskyttelsestrekk og vaskbare sete- og ryggtrekk
- de er funksjonelt utformet og med et moderne design

Bobo hvilestol i brun tekstil - HellandHome

historie - 1947

HELLAND BLIR GRUNNLAGT

I 1947 ble Helland lenestolfabrikk etablert. Johan Helland, Ole Helland og Jørgen Lied startet produksjon av møbler i ei gammel og trekkfull tyskerbrakke. Johan Helland styrte etter mottoet «Sakte opp og fram, aldri tilbake»

historie - 1960

comet stolen

Hans Brattrud´s modell Comet ble lansert i 1960 og er fortsatt en del av vårt sortimentet. Dette er bærekraft i praksis gjennom godt design og godt håndverk. 

historie - 1968

bo-lett-a

På slutten av 60-tallet kom modellen som var med på å definere identiteten vi har i dag. Modellen Bo-Lett-A  ble lansert som et konsept til godt voksne mennesker, og var skreddersydd for alders og sykehjem. Vi var den første norske møbelprodusenten med egen serie rettet mot denne målgruppen.

historie - 2017

helland 70 år

Vi har fra starten tenkt bærekraftig og laget varige og gjennomtenkte møbler. Med formsikkert design, fleksible løsninger og høy kvalitet er vi en sterk aktør i markedet for helsemøbler til det offentlige.

historie - 2022

crew hvilestol

Hvilestolen Crew er Helland Home sitt siste tilskudd. Crew er designet spesielt med tanke på god sitte og ligge komfort. Hvilestolen kan benyttes både som hvile- og sovestol.

Lær mer om oss

siste fra bloggen

Slik tester vi møblene våre

Slik tester vi møblene våre

Et møbel må bestå tøffe krav i form av sikkerhet, slitestyrke og stabilitet før vi introduserer det på markledet.  Vi har lang og inngående kunnska...

Bo hjemme lengere

Bo hjemme lengere

Behovet for helse- og omsorgspersonale øker i takt med den aldrende befolkningen. Utfordringene er komplekse og stat og kommune utfordres til å gjø...

Lun hjemmekos med Bobo ørelappstol

Lun hjemmekos med Bobo ørelappstol

Bobo er en hvilestol med "ørelapper" som skaper en trygg og lun følelse. Designet er klassisk og hjemmekoselig, med stramme former og myk avslutni...