Slik tester vi møblene våre

Et møbel må bestå tøffe krav i form av sikkerhet, slitestyrke og stabilitet før vi introduserer det på markledet. 

Vi har lang og inngående kunnskap om møbelproduksjon, erfaring med målgruppen og den tekniske kunnskapen for å lage et godt møbel. Styrketestene vi utsetter møblene våre for dokumenterer og trygger oss og deg på at møbelet er av beste kvalitet. 

Styrketestene gjennomfører vi på et akkreditert sertifisert 3. parts testsenter og innebærer kvalitetssikring etter internasjonale og nasjonale ISO standarder.

Vi tester etter disse gjeldende standarder:

  • EN 16139 - Sittemøbler til offentlig bruk.
  • En 15372 - Bord.
  • EN 16121 - Oppbevaringsmøbler.

Alle standardene testes etter styrke, holdbarhet og sikkerhet. I disse testene skal alle deler av produktet testes, og konstruksjon og materialvalg er derfor viktig for å bestå kravene.

MØBELETS LIVSSYKLUS

På en testlab gjenskapes møbelets fulle livssyklus gjennom testing i en maskin som utsetter møbelet for kontinuerlig belastning. Alle bevegelser blir testet etter krav om styrke oppgitt i newton (1000N er omtrent 100kg trykk). En stol kan f.eks. testes med 50 000 repetisjoner av en gitt bevelgelse som skal tilsvare reell bruk gjennom x antall år. Kriteriene spesifiseres i ISO standarden. Det gjennomføres også sikkerhetstest slik at produktet ikke har noen form for klemfare eller andre risikoer for brukeren.

Når møbelet har bestått testen skal det fortsatt være helt og uten synlige skader, materialet skal ikke ha sprekkdannelser eller deformasjoner. Møbelet skal fungere likt som før testen.

Kravene i det offentlige er vesentlig strengere enn ved privat bruk. Vi tester derfor møblene etter begge nivå alt etter hvilke marked møbelet skal brukes i. Testene har 2 nivå: L1 er hard bruk og L2 er ekstrem hard bruk.

Under vises Addi stablestol testet etter L1.

Sete og ryggens holdbarhet testes med setebelastning 1000 N, baklast 300 N og en syklus på 200 000. Stolens armlener testes for å sikre lang holdbarhet. Trykk påføres med en kraft på 400 N med 60 000 sykluser. Stolens ben testes for statisk belastning fremover med 620 N, setebelastning 1800 N og 10 sykluser.