Skal du velge ull eller polyester?

Alle våre møbler fås kjøpt i ull og polyester fra kvalitets leverandøren Gabriel. Men hva er egentlig forskjellen på ull og polyester? Hva passer best hjemme hos deg?

Ull - Capture fra Gabriel

Capture fra Gabriel er vårt valg av ullkvalitet. Ull er naturlig smussavvisende, slitesterkt og elastisk. Derfor er ull veldig godt egnet som møbelstoff. Ullstoffene vil også se en tanke mattere og mykere ut enn polyesterstoffene.

Det er viktig å huske på er at ull ikke er like lett å rengjøre som polyester. I tillegg kan klær som mørk denim sette farge i stoffer. Dette er selvfølgelig mulig å fjerne med flekkrens for ullstoff. Ullstoffene kan også nuppe litt. Derfor er det viktig å være forsiktig ved støvsuging av møbelet.

Polyester - Medley fra Gabriel 

Medley fra Gabriel er en polyester kvalitet som er minst like smussavvisende og slitesterkt som ull. I tillegg er det lettere å vedlikeholde. Det gjør at vi ofte anbefaler polyester til møbler som blir utsatt for stor slitasje. 
Du vil kjenne at stoffet ikke er like mykt som ullstoffet når du stryker hånden over, men det er i utgangspunktet vanskelig å se forskjell på dagens polyesterstoff og ullstoff.
Medley fra Gabriel kan vaskes i maskin på 60 grader, og vi anbefaler ofte denne kvaliteten i kombinasjon mer avtagbart setetrekk og vanntett undertrekk.