Treverk

Et bærekraftig materiale

Treverk
Helland produserer sine møbler fra grunnen. Vi benytter europeisk bjørk og eik i treverket der produksjonen starter med en hel plank. Innad i hver enkelt plank vil det være et stort fargespekter da kjerneved og ytterved har ulik fargesammensetning. Dette fantastiske fargespekteret blir ekstra sterkt når tret blir lakkert, og møblene vil således få et unikt fargespill i ett og samme produkt.

Sort- og hvit-lakkert eik er de to variantene der produktene er levert med heldekkende farge. 

Generelle vedlikeholdsråd av treverk:

Vedlikehold av lakkert treverk på møbler er viktig for å bevare utseendet og holdbarheten. Her er noen generelle retningslinjer for å ta vare på lakkert treverk:

Støv regelmessig for å forhindre at det bygger seg opp på overflaten. Bruk en myk klut, mikrofiberduk eller en støvklut for å unngå riper.

Unngå overdreven fuktighet og tørr luft, da dette kan påvirke treverket negativt. Bruk gjerne luftfuktere i tørre klimaforhold.

Plasser møblene et sted der de ikke blir utsatt for direkte sollys over lengre perioder. Langvarig eksponering for solen kan føre til fading av lakken.

Unngå å plassere varme gjenstander direkte på overflaten, da dette kan forårsake skade. Unngå også ekstreme temperaturer, for eksempel å plassere møbler nær varmekilder.

Bruk matter eller underlag under gjenstander som kan lage riper, for eksempel tallerkener, glass eller vaser.

Rengjør overflaten med en myk, fuktig klut ved behov. Unngå bruk av aggressive rengjøringsmidler som kan skade lakken spesielt. Ved behov kan du bruke en mild såpe blandet med vann.

Polering kan bidra til å bevare glansen i lakken. Bruk en møbelpolish eller voks som er egnet for lakkerte overflater. Les bruksanvisningen nøye og følg anbefalingene.

NB! Vi anbefaler for øvrig ikke bivoks da bivoks er en svært myk voks, som lett blir klebrig. Hvis man f.eks holder tommelen på bordplaten en liten stund, vil man kjenne at det blir klebrig under.

Bivoks er først og fremst beregnet for bruk på myke treslag som gran og furu, som er helt ubehandlet fra før, eller kun behandlet med bivoks fra tidligere. Selv om mange fra gammelt av har brukt Bivoks til «alt» av treverk, er den med andre ord ikke så godt egnet for vanlige møbler.

 

forleng levetiden

vedlikehold av treverk

Jevnlig vedlikehold av treverket gjør at møbelet kan leve gjennom generasjoner.

Få tips om vedlikehold her