Livet som senior

Dette bør du tenke på når du kjøper hvilestol

Når vi blir eldre, endrer kroppen seg og vi får nye behov. Vanlige møbler til hjemmemarkedet er kanskje ikke like gode å sitte i lenger. Ved å velge møbler som er tilpasset kroppen, vil man få en helt ny opplevelse og bedre sitte- og hvilestilling.

- Vil man investere i en god hvilestol, er det lurt å tenke gjennom et par ting først, sier Bjørn Hjelmseth, salgssjef i Helland møbler.

- Våre hvilestoler har egenskaper som vi har utviklet gjennom mange års erfaring. Felles for alle stolene er høyere sittehøyde, mer armstøtte og fastere stopping. Man siger ikke bak i møbelet som man gjør i en tradisjonell hvilestol, sier han videre.

 

Tredje generasjon møbelsnekkere

Helland møbler ble etablert i 1947 av Helland-familien i Stordal, ei lita bygd på Sunnmøre. I dag er det tredje generasjon som eier og driver møbelfabrikken. Helland har i mange år levert møbler til stat, kommune og Helse-Norge. De har stått for møblering av mange sykehus, aldersboliger, sykehjem og andre tilrettelagte enheter.

- De siste 50 årene har vi også laget møbler for hjemmemarkedet – Helland Home. Flere av våre kunder bor nå hjemme, og har behov for møbler med funksjoner og enkeltelementer som skiller våre møbler fra andre, sier Hjelmseth.

 

Helland Møbler 1950

 

Kvalitet og design

Hjelmseth forteller at møblene deres er mindre og lettere enn tradisjonelle møbler og sofagrupper. Møblene skal være enkle å flytte på, og ta mindre plass.

- Selv om vi er opptatt av funksjon, har vi ikke gått på bekostning av design eller kvalitet. Snarere tvert imot. Vår målsetting har hele tiden vært å skape formsikker design, utvikle fleksible løsninger og holde høy kvalitet. Vi samarbeider med profesjonelle designere, og designkvalitet er i dag et av våre kjennetegn, sier han.

Montering av Tiara

 

Nordia og Pan hvilestol

- Vi har to hvilestoler som vi er spesielt glade i og stolte av, sier Hjelmseth.

- Den ene heter Nordia, den andre Pan. Begge stolene har høy rygg, høy sittehøyde og et godt armlenegrep. Det gjør det enkelt å komme seg opp og ned i stolen, sier han videre.

Stolene kan leveres i heltre eik, oljet, hvitoljet eller sort eller hvit heldekkende lakk. Disse materialene er valgt fordi det brukes mye eik og oljet treverk i hjemmemøbel-markedet. Dermed er det stor sjanse for at stolene passer inn med andre møbler.

Pan hvilestol

 

Mange muligheter

Man kan velge mellom polyester og ullstoff i begge stolene. Ull gir en varmere opplevelse, mens polyester er enklere å renholde, og kan vaskes på 60 grader. Begge stolene har trinnløs regulering i ryggen og justerbar nakkepute.

Capture / Gabriel

Nordia-stolen har også en motorisert fotskammel som man enkelt kan kjøre med et brukerpanel. Man kan velge bort den motoriserte fotskammelen og heller erstatte den med en løs fotskammel.

Pan hvilestol kan leveres i to utførelser, en med stoppede armlener, og en med armlener i tre. Pan har en mykere stopping enn Nordia, og trinnløs regulering av både rygg og setestykke.

- En liten person trenger mindre sittedybde enn en stor person. Pan kan også leveres med løs fotskammel. Dette anbefaler vi ofte til alle våre hvilestoler, for maksimal sittekomfort, sier Hjelmseth.

 

Leverer på døren

Siden Helland ikke har noen fysiske butikker, har de 14 dager fri og gratis retur av møbler, med pengene tilbake.

- Dermed kan man prøve stolen i fred og ro hjemme før man bestemmer seg. Vi ordner også med både levering og retur, og leverer og henter stolen hjemme i stuen din, sier Hjelmseth.

 

 

Livet som senior