vedlikehold av treverk

pleiet for generasjoner

Treverk trenger stell, omtanke og vedlikehold om det skal beholde sitt særpreg og sin karakter. 

Spesielt ubehandlet tre er ømfintlig og bør derfor jevnlig rengjøres og behandles. Møbler i heltre anbefales ikke stå i direkte sollys, nært varmekilder eller i rom der klimaet svinger mye. Dette fordi det da kan oppstå spenninger i limte forbindelser og i møbel-plater som kan resultere i at disse sprekker.

RENHOLD AV ULIKE OVERFLATER

Ubehandlet treverk: Vaskes med vann tilsatt såpe. På flekker som ikke løsner med såpevann benyttes skurekost. Skur alltid i treets lengderetning. Skyll bort all såpe og tørk godt til slutt. Ikke legg på duk eller sett gjenstander på bordet før overflaten er helt tørr.

Lakkerte og malte treoverflater: Har en sterk, glatt og vanligvis vannavvisende overflate ved normal bruk og rengjøring. Rengjøres med en lett fuktet klut. Løsemidler bør ikke benyttes.

Voksede treoverflater: Hard voks kan nærmest sammenlignes med lakkerte overflater, mens de myke voksene kan i kvalitet sammenlignes med oljede flater. Overflaten er lettstelt men ikke særlig motstandsdyktig. Rengjøres med forsiktighet med lite fuktet klut og bør behandles etter de beskrivelser som produsent og leverandør gir rettledning om.

Oljede tremøbler: Har en noe fetere overflate som er mer mottagelig for skitt og væsker enn andre behandlede overflater. Derfor må en vaske og behandle disse ofte. Rengjøres med forsiktighet og bør behandles med møbeloljer som produsent og møbelhandler gir rettledning om. Ikke legg på duk eller sett gjenstander på bordet før overflaten er helt tørr.

utvalgte tresorter

tresort som passer hjemmet

Vi har forskjellige overflatebehandlinger og tresorter slik at det nye møbelet kan tilpasses hjemmet

Se utvalget her