hellandhome tekstilkolleksjon

vevet for varige møbler

Helland Home har valgt ut to stoffkvaliteter i et utvalg farger. 

Capture fra Gabriel
Tekstilet Capture fra Gabriel er en ull kvalitet (85% New Zealand Ull/ 15% polyamid) Ull er både smussavvisende, slitesterkt og elastisk, og derfor veldig vanlig å bruke på møbler. Hvis du ønsker den naturlige varen med gode egenskaper og hvor den opprinnelige lanolinen fra naturen fortsatt er med som ekstra beskyttelse, vil valget av ull være perfekt. Ullstoff vil oppleves varmere en andre typer møbelstoff.

Ull kan i begynnelsen avgi noen overskuddsfibre fra overflaten, dette kalles nupping. Dette har ingen betydning for kvaliteten, men er bare et tegn på en god og naturlig kvalitet. Mørkt tøy som denim kan gi avsmitting på hvite stoffer når de gnis mot hverandre – f.eks. et par nye jeans mot et lyst møbel.

Capture er testet til 200.000 martindale (Ekstra slitesterkt, tåler hard bruk) Vedlikehold: Tørrensing

Medley fra Gabriel
Tekstilet Medley fra Gabriel er en Polyester kvalitet. Medley er slitesterkt og testen av stoffet viser 100.000 Martindale (ekstra slitesterkt, tåler hard bruk) Vedlikehold: Medley kan vaskes på 60 grader.

Wooly fra Nevotex (for sittegruppen "Boble")
Tekstilet Wooly er et populært ullstoff med topp testresultater som 150 000 martindale og 6 i lysekthet. Perfekt til møbeltrekk, pynteputer, interiørdetaljer osv. Wooly er vevd av resirkulert ull som gir positiv miljøeffekt takket være mindre vannforbruk, energi og CO₂ utslipp. Skal ikke vaskes.Tåler kjemisk rensing.

Hva er Martindale slitasjetest?
Gjennom 70 år har ”The Martindale abrasion test” vært den mest brukte standard for testing av tekstilers slitestyrke. Maskinen ble oppfunnet like før andre verdenskrig da Dr.J.G Martindale ble bedt om å konstruere en maskin til å teste sliteegenskapene til et tekstil som skulle beskytte mot gassangrep, Maskinen ble opprinnelig utviklet for testing av ordinære flatvevde tekstiler, men brukes i dag på likt og ulikt av stoffer, blant annet luv-tekstiler. I det hele tatt alt som utsettes for slitasje, også tepper, klær - ja til og med til testing av tannbørster.

I Martindale maskinen plasseres sirkelrunde tekstilprøver med nøy­aktig 38 millimeter i diameter. Stoffprøvene spennes fast og gnis mot et standard slitestoff. Fire slike sirkler med prøver testes samtidig. Slitetasjemotstanden vurde­res etter hvor mange gnidninger som må til før det oppstår trådbrudd eller at all luv er borte for luvtekstiler. Testen stoppes når det er oppstått to trådbrudd.

Til sofa og private hjem anbefales tekstiler med minimum 15.000-25.000 martindale for å klare normal slitasje. Til sammenligning anbefales det normalt at man bruker stoff med over 50.000 Martindale i offentlige miljøer, busser, tog og lignende.

smarte tips

forleng tekstilets levetid

Jevnlig vedlikehold av tekstiler er viktig for holdbarheten enten det gjøres med jevne eller ujevne mellomrom.

Få tips om vedlikehold her